Foci - csak magyarul!

Csak Magyar Foci, nb1, nb2, és alsóbb helyekről is - szurkolói szemmel. élménybeszámolók, sztorik első kézből, stadion (pálya) leírások. vélemények, kérdések - válaszok.

Friss topikok

  • Zsol: Nagyon jó kis cikk, nem lesz folytatás..? (2011.11.19. 20:31) elsüllyedt klubok I. ( a közelmúltból )
  • big9: Sok érdekességet írtál le a kedvenc csapatunkról, de a nagyon nagy meccseket és csodálatos harcoka... (2011.05.26. 18:40) 2011: csak 5. a LOKI
  • zoldbeka55: Nem semmi, amit véghezvitt egy tulajdonképpen átlagos magyar háttérrel, kevés pénzből, ugyanakkor ... (2011.05.18. 13:32) szivics.

Linkblog

Archívum

2011: csak 5. a LOKI

2011.05.24. 07:21 - Pesti Lokista

ne ezt is megértük ( újra ) 5.helyen végzett a loki az első osztályban! és ezt az "újra " szót, különös fontossággal mondom, mert ezt most sok drukker elfelejti. hiszen ez a helyezés, sok-sok évig csak álomnak tűnt, hiszen éveket, mondhatni évtizedeket ingáztunk a másodosztály és az első között! gyerekkoromban, még a régi vágóhíd utcai pályán, kétszer vagy háromszor is ünnepeltem a feljutást.

Ünnep volt itt 1-1 meccs, a mostani "aranygenerációnk" is innen indult el!

 

a régi vágóhíd utcai stadion.

 

 

 

Amikor a Sándor Tamás, Dombi Tibi, Madar Csaba által fémjelzett garnitúra, csupa fiatal gyerek feljutott 1993-ban az nb1 be az azóta sajnos elhunyt, Garamvölgyi Lajos irányításával, mindenki biztos kiesőnek könyvelte őket el. Csak ők hittek magukban és ez az első néhány mérkőzés után - csupa győztes meccs- ráragadt a szurkolókra is! Egy olyan sorozat vette a kezdetét, ami aztán sok évvel később, egészen a bajnoki címig repítette Tamásékat. Sándor Tamás, aki ennek a hosszú menetelésnek az igazi sikerkovácsa, záloga volt. Igazi mester, rajongott érte a közönség.

Már a feljutáskor elhagyták a másodosztályban használt stadiont és visszaköltöztek a Nagyerdőbe -igaz nem a régi klasszikus nagyerdei stadionba - hanem az Oláh Gábor utcai, lelátóval még csak 2 oldalon rendelkező, de hangulatos, futópálya nélküli pályára. És ahogy jöttek a sikerek, úgy nőttek ki a földből az új szektorok, ma már a pálya, több mint 10.000 ülőhelyet biztosít. Őrült meccseink voltak itt! Arra emlékeztek még, amikor egy vasas elleni derbin az ejtőernyős -alaposan elkésve - hozta a labdát, de közben a meccs már persze elkezdődött? a lokisták leálltak amikor földet ért, a vasas nem és gólt rúgott! volt nagy fújolás, de a fiatalok nem adták fel és gyönyörű játékkal fordítottak! Vagy itt volt a bedobott szotyis zacskó esete, ami miatt lefújták a meccset! de itt forrt össze a csapat és közönsége, ami aztán a bajnoki címekben csúcsosodott ki! Ezúton is köszönöm!

Nagyszerű évek voltak, de véget értek...

LOKI A CSÚCSON. BAJNOKCSAPAT.

 

 

 

 

Véget értek, hiszen egyszer minden sorozat véget ér. Herczeg edzővel a BL-t is megjártuk és ott a kiesésénél, sokkal jobban fájt a bunda gyanú. Ott voltam Svájcban a YOUNG BOYS ellen,( Európa Liga )nézzétek meg a YOU TUBE-on, milyen (nevetséges ) gólokat kaptunk. A védelmünk csak áll...a kapusunk madarat fog. Csúnya emlékkép!

https://www.youtube.com/watch?v=8wQNX0_LyZw&feature=related

Ott csak értelmetlenül álltam, ma már szégyellem magam, helyettük is. Hiszen egy ország szurkolt nekünk, vidéki kis srácok jöttek fel a Puskás Stadionba, ahol 42 ezer néző előtt NEM védett a POLEKSZICS nevű áruló ki olyan lövéseket, amiket talán én is kifognék. Remélem soha többé nem fog védeni a csapatban.                                                                                                                      

Herczeg András,

ő csak jót akart.

És így lassan, 2 év közbeni edzőváltás után, elérkeztünk a mai naphoz, amikor egy harmatos, de igyekvő fradi izgulhat helyettünk a kupasorsoláson, mi pedig nyugodtan készülhetünk az új idényre, Kondás Elemérrel vagy újabb edzővel? Ezt még csak talán Szima Gábor tudhatja, akiről itt ezeken a hasábokon feltétlenül szót kell ejteni! Az elnök akkor lett többségi tulajdonos, amikor újra rezgett a léc, akkor tett bele nem kevés pénzt a Lokiba, amikor mások menekültek. Ezt Debrecen városa és a józanabb drukkerek soha nem fogják elfelejteni, talán egyszer még szobrot is kap érte! Szoboszlói gyerekként jól emlékszem Szima Gáborra, még a Mackó Büféből, ahonnan nagyon messzire jutott, én biztosan nem irigyelek tőle semmit! Köszönöm neki a csapatot, a fényes éveket, hogy eljuthattam a csapattal Splitbe, ahol 5 (!) csodálatos góllal fogtuk be az üvöltő horvátok száját, Szalonikibe, ahol az 1-1 után, a már kiürült stadionba oda jött hozzánk Kósa Lajos és azt kérte, hogy jobb híján "húzzuk el haza" a PAOK stadiont! Köszönöm a sok jó játékost, akikért érdemes volt hazautaznom Pestről, köszönöm Sumudicát, Sidibét, Koumehát, Dzsudzsákot. De nem köszönöm azt, hogy ennyi év után kijött belőle az üzletember és ma már fontosabb neki valami más - más mint ami egy szurkolónak kell!

  SZIMA GÁBOR - minden meccsen ott van.  

 

 

Ez és még sok minden más vezetett ehhez az 5. helyhez. Nem olyan játékosok jöttek, akik alkalmasak lettek volna a közönség kiszolgálására,derék iparosok, de a debreceni közönség, ma már mestereket akar. Hiszen el lettünk kényeztetve, olyan csapatunk volt, akitől a bajnoki címért való harc, szinte elvárás volt. De mindenhol jöhetnek persze ilyen évek, ezzel nincs semmi baj. De félek valami megváltozott! A néző szám a 7-8 ezres átlagról a felére csökkent, úgy látszik, hogy Fodor Marcell, Mohl Dávid vagy Illyés Gyula nem képes azt nyújtani, amit az itteni közönség elvár. Az elnök és a közönség viszonya is megromlott, a feltétlen bizalom átalakult gyanakvássá. Nekem is volt - természetesen erősen túlzó, de a drukker hangját kifejező - olyan mondatom, a sok idegenbeli utazás után, hogy "ez  a csapat, már többe van nekem" mint a klubtulajdonosnak! Hiszen én csak berakok, ő meg ki is vesz! Méghozzá elég szépen, már milliárd felett jár. Persze a kiadások is nagyok. De ide vezér kell, mert amióta nincs Sándor Tamás, azóta csak gyengül a játékunk! És hogy kiben vagy miben bízhatunk?

 

Benne!                                                                                                                                      

 

 

Kósa Lajos                                  nem csak polgármester.                                                                                                                  A DVSC-nek óriási szerencséje van Kósával, aki drukkerként és kisebbségi tulajdonosként (a város révén ) is jelen van a debreceni fociban! És most, hogy 2012 őszén, már egy új stadionban fogja a csapat játszani a mérkőzéseit, egy új 20 ezer férőhelyes pompás pályán, nem teheti meg, hogy a lelátók kongjanak az ürességtől. Nem tűnhetünk el a süllyesztőben, mert akkor a politikai ellenfelei egyből betámadnák, hogy minek kellett ide állami 10 milliárdért stadion? Én ebben hiszek, bár nekem a  Loki,- bárhol is áll - Loki marad, ezt higgyétek el! Szima ide, Szima oda, csapat lesz.   

Emlékeztek még, mit mondott az Eddás Pataky Attila egy interjúban, akkor amikor még Gyurcsány miniszterelnök volt? 

"...Gyurcsány? Ki az a gyurcsány? hol lesz ő már akkor, amikor Edda Művek még mindig lesz?!!

És azt hiszem igaza volt!   

UPDATE:

mai hír, hogy gyanús gyorsasággal Szima klubtulajdonos meghosszabbította Kondás Elemér alkalmi kinevezését, méghozzá mindjárt egyből 2 évre. ( csak hogy ne legyenek vérmes szurkolói remények...) Véleményem szerint ezzel kijelölte a csapat útját is. Erről egyébként nem Elemér tehet, hiszen ő elvállalta, amit el kellett, de egy komoly célokra törő csapatnak, tapasztaltabb, nevesebb edző kell!   Irány a középszer?                                                                                                                               

A bejegyzés trackback címe:

https://lyukaslabda.blog.hu/api/trackback/id/tr692927896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

big9 2011.05.26. 18:40:26

Sok érdekességet írtál le a kedvenc csapatunkról, de a nagyon nagy meccseket és csodálatos harcokat, nagy csalódásokat majd még ne hagyd ki, hiszen a dicsőséges utóbbi 8-9 év és a mindent megalapozó, 1993-as csapat előtt is létezett minőségi foci Debrecenben, 8-10-15 ezer embernek jelentette azt a mágiát, amit az általad említett utolsó (igaz, legeredményesebb) időszak. Miért is jegyzem ezt meg? Azért, mert hiszem, leszünk mi még ennél fentebb és sajnos lentebb is, hogy mikor lentebb, remélem nem most, az elkövetkező 1-2 évben! Talán rá is fér a csapatra és a közönségre egy kis "feltöltődés", használják ki a mostani felkészülési időszakot és talán én is veszek újra bérletet, hogy Budapestről ismét minden meccsre elutazzak, mint 5-8 évvel ezelőtt, minden szezonban...
Ja, egy kis múltidézés, amit az elején már említettem, minden szándék nélkül, csak azért, hogy a szem ne maradjon szárazon;

1979 június 3. DVSC-Nyíregyháza 2-1, 15 év után újra NBI, 28 000 ember őrjöngve ünnepelt, mi is ott voltunk a Faterral, örök emlék!!!


süti beállítások módosítása