Foci - csak magyarul!

Csak Magyar Foci, nb1, nb2, és alsóbb helyekről is - szurkolói szemmel. élménybeszámolók, sztorik első kézből, stadion (pálya) leírások. vélemények, kérdések - válaszok.

Friss topikok

  • Zsol: Nagyon jó kis cikk, nem lesz folytatás..? (2011.11.19. 20:31) elsüllyedt klubok I. ( a közelmúltból )
  • big9: Sok érdekességet írtál le a kedvenc csapatunkról, de a nagyon nagy meccseket és csodálatos harcoka... (2011.05.26. 18:40) 2011: csak 5. a LOKI
  • zoldbeka55: Nem semmi, amit véghezvitt egy tulajdonképpen átlagos magyar háttérrel, kevés pénzből, ugyanakkor ... (2011.05.18. 13:32) szivics.

Linkblog

Archívum

szivics.

2011.05.18. 07:36 - Pesti Lokista

Tomiszlav Szivics, akire Szerbiában figyelt fel, a jó szemű kecskeméti elnök, Rózsa Pál.

Átcsábította Magyarországra, ami nem volt nehéz, egyrészt mert félig magyar származású, így hát nem is kellett neki tanulnia a magyar nyelvet, másrészt a szerb foci jelenlegi állapotai elég zavarosak. és Szivics jött és egyből alkotott is. a Kecskeméti TE, aki addig mindig csak álmodozott a feljutásról, megelőzve az akkor a másodosztályban állomásozó fradit,fel jutott vele, a következő évben pedig stabilizálta a helyzetét az nb1 ben. ott pedig -nem extra pénzből - egy olyan alakulatot hozott össze, hogy senki - így mi, a loki se - mehetett ellenük biztosra!                                                              

  Szivics edző, munkában.                                  

 

 

 

 

A jól sikerült első év után, aztán ambícióitól hajtva, többet akart, több pénzt, jobb csapatot, de akkor Kecskeméten ennyire futotta. Az edző pedig sértve, mert ő feljebb akart lépni -lelépett. Vissza Szerbiába, ahol az utánpótlás válogatott edzője lett, ami egy félig magyarnak odakint, óriási elismerés. És ő itt is bizonyított, nagy csapatokat is verve szép sorozatba kezdtek! Azonban, a - közben egyik edzőből a másikba eső, bukdácsoló - Kte újra megkereste és az edző nem mondott nemet. Megmentette őket a kieséstől és tegnap csúcsra értek! Nem elégedtek meg a kupa 2. hellyel és az ezzel járó EL indulással, ők akarták magasba emelni a trófeát és saját jogon megindulni Európa felé!

2011- Magyar Kupa- első helyen a Kecskeméti Te

 

 

 

 

 És ez sikerült is nekik, végig ambiciózus játékkal nyertek. És abban biztos vagyok, hogy Szivics majd megint többet akar! Több pénzt, jobb játékosokat, de most a tulajdonos, Rózsa Pál, előteremti -még ha a föld alól is - a pénzt! Hiszen a Kecskemét megmutathatja magát Európában, képviselheti a várost, az országot. Az örökké feljebb vágyó, a konfliktusokat felvállaló edző pedig bizonyíthat, magának, a kollégáknak, a közönségnek, a szerbeknek és a magyaroknak egyaránt!

Mert a véleményét mindig kimondja, legyen az játékvezető, mlsz vezetőség, vagy bármi más. Engem egy kicsit a régi Verebesre emlékeztet. Ő lesz vajon az új mágus?

 

                        

A bejegyzés trackback címe:

https://lyukaslabda.blog.hu/api/trackback/id/tr492912939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoldbeka55 2011.05.18. 13:32:36

Nem semmi, amit véghezvitt egy tulajdonképpen átlagos magyar háttérrel, kevés pénzből, ugyanakkor szép focit játszva. Remélem, Európában is alkot valamit, persze olyan sokat azért nem lehet várni, egy nemzetközi téren újonc csapattól, de 1-2 kört azért jó volna menni, már csak a magyar focinak ezáltal szerzett pontok miatt is, meg szimpatikus csapat azért a Kecskemét. Én is kíváncsi lennék, hogy mi lenne, ha pénzt is tennének mögé, illetve egy élcsapat keretével dolgozhatna...


süti beállítások módosítása