Foci - csak magyarul!

Csak Magyar Foci, nb1, nb2, és alsóbb helyekről is - szurkolói szemmel. élménybeszámolók, sztorik első kézből, stadion (pálya) leírások. vélemények, kérdések - válaszok.

Friss topikok

  • Zsol: Nagyon jó kis cikk, nem lesz folytatás..? (2011.11.19. 20:31) elsüllyedt klubok I. ( a közelmúltból )
  • big9: Sok érdekességet írtál le a kedvenc csapatunkról, de a nagyon nagy meccseket és csodálatos harcoka... (2011.05.26. 18:40) 2011: csak 5. a LOKI
  • zoldbeka55: Nem semmi, amit véghezvitt egy tulajdonképpen átlagos magyar háttérrel, kevés pénzből, ugyanakkor ... (2011.05.18. 13:32) szivics.

Linkblog

Archívum

kiesett az mtk!

2011.05.15. 10:32 - bulgárgyörgy

Címkék: magyar foci várszegi kiesés mtk nb1

tegnap (május 14. szombat ) kiesett az MTK, ha ez még valakit érdekel, a megmaradt drukkereken kívül. Hosszabb nevén Magyar Testgyakorlók Köre, még régebbi nevén MTK-VM, amiből a VM azt jelenti, hogy Vörös Meteor.

Sokat látott széksorok a Hungária körúton.Háttérben a vendég szektor, ahová ingyen engedtek be!

Amikor gyerekkoromban, a faterrel baktattunk a debreceni, régi Nagyerdei stadion felé a villamostól, akkor még így hívták őket. Néha a „libások” jelzővel is illették a csapatot, de miután ez ánti-szemitizmusba hajlik, ezért ennek hátterét ne is boncolgassuk. Minden esetre mindig nagy öröm volt megverni őket, bár főleg Verebes mester idején, aki ott élte meg az egyik csúcsidőszakát, sok borsot törtek az orrunk alá. 

A libáról még eszembe jut egy olyan LOKI meccs is, amikor egy igazi, élő szárnyast sem sajnáltak a fiúktól és valamilyen kegyetlen kéz bedobott egyet a pályára. Ott kuporgott szegény a szögletzászlónál, hogy végül ki ette meg, azt nem tudom, de a stadionban minden debreceninek tetszett, bár később megbüntetett minket miatta az MLSZ.

 

 

Verebes, a mester.

 

 

Később aztán a másodosztályt is megjárták, és ha Várszegi nem veszi őket meg, akkor talán már rég a Csepel vagy III. kerületi TVE sorsára jutnak.

VÁRSZEGI -Pont az MTK pályán figyel.  Veszi a kalapját?                               

 

Jött azonban ez a jámbor milliomos és az MTK-nál beköszöntött egy újabb aranykor, bizony még újra felállhattak a dobogó legfelső fokára is! Aztán a BL selejtezőkben csak a pofonok jutottak, de a tulajdonosnak azért jól fizetett a biznisz, mert az akadémiájáról felkerülő fiatalokat 1-2 év játék után innen adta tovább külföldre. Így került ki többek között, Németh Krisztián, Filkor Attila, vagy Gosztonyi is. Később eljött Domonyai klub vezető ideje, és a szekér tovább haladt, de most megtörtént az, amire idén februárban, a tavaszi idény kezdetén még senki sem számított – kiesett az MTK!

Pedig volt egy harmatos Siófok, pedig van stabil klub háttér és  igen van még 1-2000 megmaradt szurkoló is. És hogy mi van a háttérben? Beszélnek Garami mester időnkénti feledékenységéről,Várszegi motiválatlanságáról, beszélnek a játékosok hátrányos szerződéseiről és igen felbukkannak bunda vádak is! Tényleg volt 1-2 hullámvasút jellegű mérkőzésük, többször csak úgy potyogtak a gólok, változott az eredmény!

Sokszor voltam a Hungária körúti pályán vendégszurkolóként, köszönöm nekik az ingyen belépést a pályájukra, ( és ez itt minden ellenfélnek kijárt!) már akkor feltűnt, hogy ez a megmaradt 1-2000 fős lelkes, kék-fehér közönség, igen csak szereti szidni sorrendben: a bírót, az edzőt, és igen a saját játékosait is. "hülye vagy" -ennél durvábbat sohasem hallottam!

Most pedig beköszöntött az izzadtságszagú másodosztály, keleti vagy nyugati csoport? De mindegy is, mert a pesti csapatot mindenhol utálni fogják, mindenki őket akarja majd megverni, nehéz lesz a visszajutás!

Az nb1-ben pedig végre tovább javultak az arányok és a REAC és a BVSC után, újra kevesebb a pesti csapat, de én azért LOKISTAKÉNT is drukkolok nekik a megmaradásért!

 a patinás címer. vajon meddig él még?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lyukaslabda.blog.hu/api/trackback/id/tr502904910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása